آشنایی با عیوب در گالوانیزه گریتینگ

در مرحله گالوانیزه گرم گریتینگ ها و یا سایر قطعات صنعتی معمولاً عیوب ظاهری مشاهده می گردد که اغلب قابل ترمیم بوده و در مواردی هم برخی از این عیوب ،به عنوان عیب شناخته نمی شوند.

اما در پاره ای از موارد این عیوب به عنوان نقص کیفی بوده که منجر به عدم پذیرش قطعه از طرف بازرس می شود. در این بخش به تعدادی از این عیوب به طور مختصر آشنا خواهیم شد:

1- نقاط فاقد پوشش

2- تاول

3-ورقه شدن

4-پیچیدگی یا خمیدگی قطعات

5-شرابه های نوک تیز

6-ناخالصی های دراس

7-آلومینیوم اضافی در وان مذاب

8-پوسته پوسته شدن

9-رسوبات موجود در فلاکس

10-خطوط اکسیدی

11-به هم چسبیدن قطعات

12-سطوح زبر

13-شرابه ها

14-زنگاب

15-اسپاترها وگل جوشکاری

16-شوره های سفید

17-سرباره های روی

در ادامه توضیحاتی در باره علل بوجود آمدن برخی از عیوب و راههای پیشگیری ، اصلاح و ترمیم آنها خواهیم گفت.

شوره سفید:

رسوبات سطحی سفید رنگ و پودری شکل، در اثر تماس سطوح تازه گالوانیزه شده با رطوبت، مانند باران، شبنم، بخارات، یا عدم برقراری جریان هوا در محیط اطراف سطح، بوجود می آید. جهت جلوگیری از این امر می بایست قطعات در مکان مناسب انبار و چیدمان گردند. این مورد به عنوان عیب در گالوانیزه گریتینگ مطرح نبوده و با مرور زمان از بین می رود.

شرابه های نوک تیز:

شرابه های نوک نیز در گوشه های قطعات، به خصوص در گوشه های گریتینگ ها، تجمع اضافه های مذاب روی هستند که در گوشه های محصول ایجاد می شود. شرابه ها وقتی ایجاد می شوند که قطعات به صورت عمودی از وان خارج می شوند و از بین بردن آنها زمان طولانی را در پی خواهد داشت. این شرابه ها تاثیری بر ضخامت و پوشش نداشته ولی ممکن است در حین جابجایی گریتینگ ها باعث مصدومیت کارگران شود. این شرابه ها در گریتینگ ها، می بایست قبل از تایید و بازرسی گریتینگ ها، برطرف گردند.

نقاط فاقد پوشش :

نقاط فاقد پوشش شامل نواحی بدون گالوانیزه و بدون پوشش در سطح گریتینگ می باشد. که بیشتر بر روی سطوحی که به صورت نامناسب آماده شده اند ایجاد می گردد.

نقاط فاقد پوشش ممکن است به دلیل جرقه های جوشکاری، قرار گرفتن قطعات چدنی در ماسه در حین تولید، بالا بودن میزان آلومینیوم در وان مذاب گالوانیزه و یا محل اتصال وسایل انتقال قطعات به داخل وان مذاب ایجاد گردند. نقاط کوچک فاقد پوشش را می توان ترمیم نمود اما نقاط بزرگ فاقد پوشش را باید قطعه را استریپ کرد و مجدداً گالوانیزه نمود.

تاول :

تاول دار کردن یا پوسته شدن گریتینگ ها در هنگام گالوانیزه، ممکن است به دلیل پوسته برداری غیر اصولی قطعات در روشهای مانند سند بلاست یا شات بلاست ایجاد گردد.

ورقه شدن:

ورقه شدن یا کنده شدن پوشش از روی سطح قطعات و گریتینگ ها زمانی اتفاق می افتد که قطعات گالوانیزه به مدت طولانی بعد از خروج از وان مذاب، جهت سرد شدن در هوای آزاد قرار گرفته شده باشند. تداوم تشکیل پوشش منجر به ایجاد فضای خالی بین دو لایه گالوانیزه خواهد شد و اگر حفره های خالی زیاد تشکیل گردد لایه روئی به صورت ورقه از دیگی قسمت ها جدا می گردد.

دلمه شدن پوشش :

دلمه شدن پوشش،نواحی ضخیم وغیر یکنواختی از پوشش است که در اثر ریزش ناقص مذاب از سطح قطعه هنگام بیرون آوردن گریتینگ ها وقطعات از وان مذاب در سطح قطعه یخ میزند.

طرح دار شدن پوشش:

طرح دار شدن پوشش یا به اصطلاح پلنگی شدن پوشش رشد دانه های کریستالی روی در سطح قطعه می باشد که در برخی از قطعات مانند سینی کابل و یا چیکر پلیت ها دیده می شود. این مورد جز عیب گالوانیزه محسوب نمی گردد چرا که جزئی از فرایند واکنش گالوانیزه می باشد.

رسوبات موجود در فلاکس:

باقی مانده های مواد داخل فلاکس در سطح قطعه، در مرحله گالوانیزه آزاد گشته و مانع از تشکیل پوشش می شوند. در چنین حالتی این ناخالصی ها بر روی قطعه مانع از رشد پوشش شده و سطح مورد نظر می بایست ترمیم گردد. چنانچه سطح مورد نظر زیاد باشد در آن صورت قطعه برگشت داده می شود تا مجدد گالوانیزه گردد.

 

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *